Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Olimpia férfi kézilabda Magyarország – Izland 34:33
  2012-08-08 17:44:23, szerda
 
  Magyarország - Izland 34:33

Rém erős, sportszerű, szoros mérkőzés volt. Rendes játékidő 27:27 volt
A két csapat felváltva szerezték meg a vezetést, 2-3 góllal ellépve..
Első 2x 5 perc hosszabbítás eredménye: 30:30
Második 2x 5 perc hosszabbítás eredménye: 34:33
A magyar férfi kézilabda-válogatott a legjobb négy közé jutott.

...... .......


Magyarország:
Fazekas kapus - Harsányi 5/1, Nagy L. 9, Schuch 1, Ilyés 1, Zubai 2, Iváncsik G. 5, Császár 3, Putics 4, Lékai 2, Mocsai T., Laluska, Vadkerti, Mikler kapus
Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.

Izland:
Gustavsson - V. Svavarsson, Kristjansson, Palmarsson 6, Ingimundarson, Hallgrimsson, Atlason 4, Sigurdsson 7, Gudjonsson, O. Stefansson 3, Petersson 6, Jakobsson, Gunnarson 5, Gudmundsson (kapus).
Szövetségi kapitány: Gudmundur Gudmundsson.

Magyarország: Fazekas - Harsányi 5/1, Nagy L. 9, Császár 3, Zubai 3, Ilyés 1, Iváncsik G. 5. Cserék: Schuch 1, Putics 4, Mocsai, Lékai 3. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.

Az izlandi gólszerzők: Palmarsson 7, Sigurdsson 7, Petersson 6, Gunnarsson 5, Atlason 4, Stefansson 3, Gudjonsson 1.

Az első hat perc meseszerű volt: 5-1-es rajt, öt különböző gólszerző és jó védekezés. Lassan magukhoz tértek az izlandiak, sorozatban szerzett három találatukkal felzárkóztak. Aztán Nagy László ötperces gólcsendet tört meg, így egy darabig még sikerült őrizni a minimális előnyt, Zubai Szabolcs és Ingimundarson páros kiállítása alatt azonban, éppen negyedóra elteltével egyenlített a pekingi ezüstérmes (6-6).
Fazekas Nándor védéseinek hatására rövid időre ismét lendületbe jött a magyar gárda, a rosszul célzó Nagy helyett pedig bejött a szerbek elleni hétfői “ki-ki meccs" hőse, Mocsai Tamás. Aztán 8-8-nál Mocsai kapitány időt kért, ám a rivális így is átvette a vezetést először a találkozó folyamán (20. p: 8-9). Ilyés Ferencet kiküldték, de ezt a kétperces szakaszt ezzel együtt sikerült megnyerni 2-1-re.
Azonos létszámnál egyre többször tudták bejátszani a labdát az északiak a beállósuknak, Gunnarsson pedig élt a lehetőségekkel, illetve róla állították ki Mocsait. 12-12-nél Fazekas büntetőt fogott, és megint létszámhátrányban szerzett vezetést a magyar válogatott. 14-12-es magyar előnynél az izlandi kapitány időt kért, ám csapata annyira gödörben volt, hogy még két gólt kapott a szünetig. A hajrá utolsó öt gólja magyar volt!
A fordulást követően Nagy megint betalált, ám az új kapus, Gudmundsson két védésével és Petersson duplájával megint szoros lett az állás. A 35. percben, 17-16-nál Mocsai magához kérte játékosait “eligazításra". Az egyenlítés nem késett sokáig, ám Zubai lezárt egy újabb hatperces gólszünetet. Putics Barna vállalkozó kedve is megjött, kétszer villant, a 40. percben pedig 21-18-as magyar előnyt mutatott az eredményjelző.
Zubai megköszönte Fazekasnak a következő védést, lévén az ellenfél abból indult, hogy a magyar beállós ejtése nyomán a labda a felsőlécen landolt. Mindkét csapat sokat hibázott ekkor, de jó hír volt a magyaroknak, hogy negyedórával a vége előtt még mindig 23-20-ra vezettek, és még a kapufa is segített olykor.
Keményen harcoltak az izlandiak, védekezésük feljavult, az 50. percben pedig már megint egyenlő volt (23-23) az állás. Schuch Timuzsin kilenc perc elteltével szerzett ismét gólt a magyaroknak, és pluszban Lékai Máté is villant (55. p: 26-24). Gudmundsson azonban két szép védéssel versenyben tartotta együttesét.
Petersson az 57. percben egalizált, Zubait pedig kiállították. Sigurdsson szélről nem hibázott (26-27), majd Mocsai még egyszer időt kérhetett, amikor már kevesebb mint egy perc maradt hátra. Iváncsik Gergő a kapufát találta el kiszorított helyzetből, jöhetett az ellenfél, amelynek edzője időt is kért. Hétméterest is kaptak az északiak, ám Fazekas védett, és az ellentámadásból Lékai három másodperccel a vége előtt egyenlített.
Jöhetett a 2×5 perces hosszabbítás. Előbb emberelőnyben Iváncsik betalált, majd az izgalom a tetőfokára hágott, senki nem mert kockáztatni. Stefansson távolról eredményes volt, akárcsak Nagy. Atlanson éppen az első “ráadás félidő" végén egyenlített (29-29).
A fordulás után mindkét kapus látványosan védett lábbal, ám Atlason átlövésével 30-29 lett oda. Harsányi Gergely büntetőt lőhetett, de kihagyta, a pattintott kísérletnél a labda a felső lécet talált el. Eladott labda után magyar támadás következett, Nagy egyenlített. Az izlandiak kihagyták helyzetüket, Nagy pedig felső lécre bombázott.
A második 2×5 percben gyors gólváltás után még két Nagy-gól következett ebben a szakaszban (33-31), majd izlandi szépítés, de Császár Gábor is eredményes volt. Még egy északi gól esett, és még ők támadhattak a végén, de a lövés célt tévesztett, így az athéni olimpia után ismét elődöntős a férfi kézilabda-válogatott!
- Mocsai Lajos: Hatvan perc alatt el kellett volna döntenünk a mérkőzést, csak éppen négy ziccert is elhibáztunk. Ha kettőt belövünk, nem lett volna izgulnivaló. Nem emlékszem olyanra, hogy egy magyar csapat kétszeri, 2×5 perces hosszabbításban nyerni tudott volna, és ez is bizonyítja, mennyire motiváltan, elszántan játszottunk. Végül a tudatosabban játszó csapat nyert. Fazekas és Nagy kiemelkedőt nyújtott. Szerencsére egyre jobban játszunk az olimpián. Most az a fontos, hogy pihenjünk. Köszönjük a szurkolóinknak a bíztatást!
- Fazekas Nándor: Szinte félhalott állapotban is tudtunk oroszlánként küzdeni. Nagyon nehéz ilyenkor tiszta fejjel beállni, mert tudvalévő volt, ha az izlandi játékos belövi a hétméterest, akkor ők jutnak tovább. Szerencsém volt, hogy pont eltalált.
- Lékai Máté: Az volt az alap, hogy Nándi megfogja a hetest. Ha az gól, nincs miről beszélni. Megbeszéltük, hogy én elöl maradok. Nándi védett, Iváncsikhoz került a labda, ő nekem passzolt. Egy izlandit még be kellett csapnom, mert azt láttam, arra készül, hogy a szélről fogok lőni. Én inkább egy testcsellel bevágtam középre, és onnan lőhettem. Azt még elmondhatom, hogy nagyon csúszott a labda, hiszen a kapusunk izzadt ruhájáról került hozzánk. Már csak arra kellett figyelnem, hogy ne hibázzak, és szerencsére ez sikerült.
- Nagy László: Az éles meccseken mindig van valaki, aki vezér tud lenni. Most nekem jött ki a lépés, és Fazekas is parádés volt. Aki beállt, mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez. Most a legfontosabb, hogy mielőbb pihenjünk, minden óra számít ilyen nagy, 80 perces csata után.
- Császár Gábor: Ez az igazi arcunk! Hogy tudunk az utolsó leheletünkig küzdeni a sikerért, egymásért!
- Iváncsik Gergő: Azzal a céllal utaztunk ki, hogy minél messzebbre jussunk. Most már a négy között vagyunk, és biztos, hogy az olimpia utolsó napján is játszani fogunk az éremért.
- Putics Barna: Nem akarom elhinni, hogy innen vissza tudtunk jönni, és nyertünk. A hosszabbításra is maradt erő, és éppen az utolsó ötperces ráadásban tudtunk még frissebbek lenni az izlandiaknál. Óriási öröm, hogy ezt megérhettem úgy, hogy az olimpiára menet közben neveztek be. Egy győzelemre vagyunk az éremtől...
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Címkék: hosszabbításban, ellentámadásból, lehetőségekkel, szurkolóinknak, hosszabbításra, ingimundarson, eredményjelző, emberelőnyben, izlandiaknál, találatukkal, felzárkóztak, magyarország, hallgrimsson, kristjansson, megbeszéltük, oroszlánként, tudatosabban, negyedórával, kiállították, hosszabbítás, eligazításra, beállósuknak, legfontosabb, másodperccel, leheletünkig, következett, kiszorított, egyenlített, hétméterest, játszottunk, iváncsikhoz, kísérletnél, megérhettem, gudmundsson, helyzetüket, szerencsére, magyar férfi, legjobb négy, izlandi gólszerzők, minimális előnyt, pekingi ezüstérmes, magyar gárda, rosszul célzó, szerbek elleni, vezetést először, találkozó folyamán, kétperces szakaszt, magyar válogatott, izlandi kapitány, hajrá utolsó, fordulást követően, újabb hatperces, Nagy, Iváncsik, Mocsai, Mocsai Lajos, Gudmundur Gudmundsson, Aztán Nagy László, Zubai Szabolcs, Fazekas Nándor, Mocsai Tamás, Ilyés Ferencet, Putics Barna, Schuch Timuzsin, Lékai Máté, Iváncsik Gergő, Harsányi Gergely, Császár Gábor, Nagy László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ez a jó az alvásban.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  György napra  Volt egy...  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Szép estét  Az Európai Unió is foglalkozik...  Ünnepelj csak  Volt egy...  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam Krisztinától  Emlék  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Beney Zsuzsa - Tavasz  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Volt egy...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Ma  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 25  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Jó éjt  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Esti kép  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Alvó cica  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  A Mester kezének érintése  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
magyar férfi, legjobb négy, izlandi gólszerzők, minimális előnyt, pekingi ezüstérmes, magyar gárda, rosszul célzó, szerbek elleni, vezetést először, találkozó folyamán, kétperces szakaszt, magyar válogatott, izlandi kapitány, hajrá utolsó, fordulást követően, újabb hatperces, következő védést, ellenfél abból, magyar beállós, felsőlécen landolt, vége előtt, perc maradt, kapufát találta, ellentámadásból Lékai, tetőfokára hágott, első &#8220, fordulás után, pattintott kísérletnél, felső lécet, izlandiak kihagyták, lövés célt, athéni olimpia, magyar csapat, tudatosabban játszó, izlandi játékos, szélről fogok, testcsellel bevágtam, kapusunk izzadt, éles meccseken, igazi arcunk, utolsó leheletünkig, céllal utaztunk, négy között, olimpia utolsó, utolsó ötperces, olimpiára menet, győzelemre vagyunk, hosszabbításban, ellentámadásból, lehetőségekkel, szurkolóinknak, hosszabbításra, ingimundarson, eredményjelző, emberelőnyben, izlandiaknál, találatukkal, felzárkóztak, magyarország, hallgrimsson, kristjansson, megbeszéltük, oroszlánként, tudatosabban, negyedórával, kiállították, hosszabbítás, eligazításra, beállósuknak, legfontosabb, másodperccel, leheletünkig, következett, kiszorított, egyenlített, hétméterest, játszottunk, iváncsikhoz, kísérletnél, megérhettem, gudmundsson, helyzetüket, szerencsére, támadhattak, kiemelkedőt, megköszönte, gólszünetet, magyaroknak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7565
  • e Hét: 42551
  • e Hónap: 75705
  • e Év: 309452
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.